OLJČNO OLJE

Krkavče

MATI OD ULK

Kot se za vas Krkavče, ki je “mati od ulk” (mati od oljk) spodobi je tudi na Turistični kmetiji Robivera glavna zaščitna znamka ekološko pridelano ekstra deviško oljčno olje višje kategorije, ki je pridobljeno neposredno iz oljk in zgolj z mehanskimi postopki (hladno stiskano).

MateOdUlk 3
Olje-1
Olje-2

Sheme

KAKOVOSTI

Oljčno olje Robivera nosi evropski znak geografskega porekla (ZOP) in ekološke pridelave. Za pridobitev certifikatov mora biti oljčno olje pridelano v natančno določenih pogojih, tako glede dela v oljčniku, sortnega nabora, kot predelave v olje. Naši standardi so še višji, ker je ekološka pridelava zavezana zunanji kontroli, ki ob spoštovanju pravil izda oljkarju ustrezno potrdilo.

Ekoloski-logo
Maslina_1_vector
BIO-logo
Maslina_1_vector
ZOP-logo
Maslina_1_vector

Sheme

KAKOVOSTI

Oljčno olje Robivera nosi evropski znak geografskega porekla (ZOP) in ekološke pridelave. Za pridobitev certifikatov mora biti oljčno olje pridelano v natančno določenih pogojih, tako glede dela v oljčniku, sortnega nabora, kot predelave v olje. Naši standardi so še višji, ker je ekološka pridelava zavezana zunanji kontroli, ki ob spoštovanju pravil izda oljkarju ustrezno potrdilo.

Ekoloski-logo
BIO-logo
ZOP-logo
Maslina_1_vector
Maslina_1_vector
Maslina_1_vector
Istrska belica
Leccino
Maurino
Ostalo

Tradicionalen

ASORTIMENT

Vsi naši oljčniki se nahajajo v Krkavčah in obsegajo 3,5 ha. Od tega, kot avtohtona istrska vrsta 80% Istrska belica, 10% Leccino in 10% Maurino. Tla v Krkavčah sestavlja predvsem flišna prst, za katero je značilno menjavanje plasti različnih sedimentnih kamnin. Ugodne klimatske razmere in sestava tal pa sta izjemnega pomena za oljkarstvo, ki je predvsem v Krkavčah, kjer kot edina vas pridelamo več olja kot vina, zelo dobro razvito.

Tradicionalen

ASORTIMENT

Vsi naši oljčniki se nahajajo v Krkavčah in obsegajo 3,5 ha. Od tega, kot avtohtona istrska vrsta 80% Istrska belica, 10% Leccino in 10% Maurino. Tla v Krkavčah sestavlja predvsem flišna prst, za katero je značilno menjavanje plasti različnih sedimentnih kamnin. Ugodne klimatske razmere in sestava tal pa sta izjemnega pomena za oljkarstvo, ki je predvsem v Krkavčah, kjer kot edina vas pridelamo več olja kot vina, zelo dobro razvito.

Istrska belica
Leccino
Maurino
Ostalo

Degustacija in predstavitev oljčnega olja


Kakšna je razlika med ekstra deviškim in deviškim oljem? Kako prepoznamo dobro olje?
Vse to in še več boste izvedeli na posebnih degustacijah oljčnega olja.

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE

Degustacija oljčnega olja


Kakšna je razlika med ekstra deviškim in deviškim oljem? Kako prepoznamo dobro olje?
Vse to in še več boste izvedeli na posebnih degustacijah oljčnega olja.

POŠLJITE POVPRAŠEVANJE
  • Angleščina
  • Italijanski